Cataluña de punta a punta _Sant Llorenç de Morunys [ABANDONADO]

Iniciado por mmviatges, Noviembre 14, 2010, 18:55:58 pm

Tema anterior - Siguiente tema

0 Usuarios y 1 Visitante están viendo este tema.

mmviatges

Noviembre 14, 2010, 18:55:58 pm Ultima modificación: Octubre 09, 2021, 20:53:54 pm por Kenar
El verano del 2010 hicimos una travesía entre el delta del Ebro y la costa Brava en una Marco Polo de alquiler para conocer la geografía catalana y las zonas con mayor ambiente furgonetero de Cataluña. Ahí va la primera entrada:

L'estiu del 2010 vam fer una travessa des del Delta de l'Ebre fins a la Costa Brava en una Marco Polo de lloguer per conèixer la geografia catalana i les zones amb més ambient furgoneter de Catalunya. Allà va la primera entrada:

Primera noche en la furgo: la playa de la Marquesa
Nosotros todavía no lo sabíamos, pero una preciosa Mercedes Viano Marco Polo de color rojo nos estaba esperando cuando llegamos al local de nuestro proveedor oficial de furgonetas cámper para el programa Furgoaddictes. Durante los próximos siete días, nos llevará a algunos de los rincones mejor valorados por los protagonistas del programa en las provincias de Tarragona, Barcelona y Lleida, mientras que los diez días siguientes los dedicaremos a Girona.

Cuando llegamos al delta, hacía horas que el sol había desaparecido, y una luna casi llena nos acompañó hasta la playa de la Marquesa, la puerta de entrada a la zona del Fangar. Aunque inicialmente nos aventuramos por el camino de arena que había después del restaurante los Vascos, la falta de luz, el exceso de arena en la vía y el sospechoso nombre de esta zona del delta nos hicieron retroceder. El día siguiente nos confirmaron que en esta época -a las puertas de la temporada alta- no sería la primera vez que un vehículo se quedaba atrapado entre las dunas.

Sin embargo, el aparcamiento del restaurante situado al final de la carretera asfaltada resultó ser un tranquilo lugar para dormir, con el golpear de las olas latiendo rítmicamente contra las rocas y las aves marinas rondando al borde de la furgoneta. A los furgoadictos que se aventuren a cruzar la playa -ya sea en bicicleta, a pie o en furgoneta- les espera un paseo de unos cinco kilómetros hasta el faro, y un par de kilómetros más hasta la punta del Fangar.

Área de servicios:
La playa de la Marquesa únicamente cuenta con un espacio para aparcar el vehículo, antes de entrar en el camino de arena que lleva al faro y a la punta del Fangar. Se trata de una zona tranquila para detenerse, situada frente al restaurante los Vascos.

***

Primera nit a la furgo: La platja de la Marquesa
Nosaltres encara no ho sabíem, però una preciosa Mercedes Viano Marco Polo de color vermell ens estava esperant quan vam arribar al local del nostre proveïdor oficial de furgonetes tipus càmper per al programa Furgoaddictes. Durant els propers set dies, ens portarà a alguns dels racons més ben valorats pels nostres furgoaddictes a les províncies de Tarragona, Barcelona i Lleida.

Quan vam arribar al delta, feia hores que el sol havia desaparegut, i una lluna gairebé plena ens va acompanyar fins a la platja de la Marquesa, la porta d'entrada a la zona del Fangar. Tot i que inicialment ens vam aventurar pel camí de sorra que hi havia després del restaurant els Vascos, la falta de llum, l'excés de sorra a la via i el sospitós nom d'aquesta zona del delta ens van fer tirar enrere. El dia següent ens van confirmar que en aquesta època -a les portes de la temporada alta- no seria el primer cop que un vehicle es quedava atrapat entre les dunes.

No obstant això, l'aparcament del restaurant situat al final de la carretera asfaltada va resultar ser un tranquil lloc per dormir, amb el remor de les onades bategant i les aus marines rondant a la vora de la furgoneta. Als furgoaddictes que s'aventurin a creuar la platja -ja sigui en bicicleta, a peu o en furgoneta- els espera un passeig d'uns cinc quilòmetres fins al far, i un parell de quilòmetres més fins a la punta del Fangà.

Àrea de serveis:

La platja de la Marquesa únicament compta amb un espai per aparcar el vehicle, abans d'entrar al camí de sorra que duu al far i a la punta del Fangà. Es tracta d'una zona tranquil·la per aturar-se, situada al davant del restaurant els Vascos.






mmviatges

Noviembre 16, 2010, 16:32:51 pm #1 Ultima modificación: Noviembre 16, 2010, 17:03:51 pm por mmviatges
Poble Nou del Delta es una población tranquila, con palmeras a ambos lados de la calle principal y casitas blancas que invitan a la quietud, situada en medio de la zona sur del delta del Ebro. Para llegar, hay que tomar un transbordador en Deltebre que atraviesa el río y te deja en Sant Jaume d'Enveja, o dar la vuelta hasta el puente de Amposta, si bien en los próximos meses terminarán de construir un nuevo puente que conectará las dos poblaciones.

Después de pasar por la oficina de turismo y comer con Xavi, un colega que vive en la Ampolla, pasamos la tarde en la zona sur, donde encontramos el ambiente más furgonetero hasta el momento. Cerca del área de Migjorn, se extienden cerca de diez kilómetros de playas semidesiertas hacia el sur, hasta la playa de los Eucaliptus, que harán las delicias de cualquier viajero independiente amante de la playa.

Por la noche, conocimos a una pareja formada por un gallego y una austriaca, que buscaban en el viaje el contacto directo con la naturaleza. La velada tuvo su cara y su cruz. El trayecto de ida y vuelta entre nuestra Marco Polo y su Iveco Daily fue la cruz. Decenas de mosquitos se colaron en las respectivas furgonetas en dos segundos, y los efectos se hicieron sentir por todo el cuerpo durante los próximos días. En contrapartida, el ambiente tranquilo, la compañía furgonetera, el sonido de las olas y el canto de los pájaros fueron la cara de la moneda, ya que volvieron a deleitar nuestros sueños a la orilla del mar.

Área de Servicio
El área de Migjorn es un buen rincón para detenerse y pasar la noche. La zona cuenta con una amplia zona de aparcamiento, varias mesas para comer y parrillas.

***
El delta de l'Ebre (2): Quilòmetres de platges entre Migjorn y Eucaliptus
Poble Nou del Delta és una població tranquila, amb palmeres a banda i banda del carrer principal i casetes blanques que conviden a la quietud, situada al bell mig de la zona sud del delta de l'Ebre. Per arribar-hi, cal agafar un transbordador a Deltebre que travessa el riu i et deixa a Sant Jaume d'Enveja, o bé donar la volta fins al pont d'Amposta, si bé en els propers mesos acabaran de construir un nou pont que connectarà les dues poblacions.

Després de passar per l'oficina de turisme i dinar amb el Xavi, un col·lega que viu a l'Ampolla, vam passar la tarda a la gola de Migjorn, on vam trobar l'ambient més 'furgonetero' fins al moment. A tocar de l'àrea de Migjorn, s'estenen prop de deu quilòmetres de platges semidesertes cap al sud, fins a la platja dels Eucaliptus, que faran les delícies de qualsevol viatger independent amant de la platja.

Al vespre, vam conèixer una parella formada per un gallec i una austríaca, que viatjaven amb l'objectiu d'aconseguir el contacte directe amb la natura. El trajecte d'anada i tornada entre la nostra Marco Polo i la seva Iveco Daily va ser la creu. Desenes de mosquits van escolar-se a les respectives furgonetes en dos segons, i els efectes es van fer sentir per tot el cos durant els propers dies. El so de les onades i dels ocells van ser la cara, ja que van tornar a delectar els nostres somnis a la vora del mar.

Àrea de Servei

L'àrea de Migjorn constitueix un bon racó per aturar-se i fer nit. La zona compta amb una àmplia zona d'aparcament, diverses taules per dinar i graelles.

***








mmviatges

Noviembre 16, 2010, 17:09:03 pm #3 Ultima modificación: Noviembre 16, 2010, 17:15:35 pm por mmviatges
Ei! M'alegro que t'hagin agradat les entrades. Ara que li hem posat fotos fa més patxoca. En breu mirarem de posar algun vídeo.
Ei! Me alegro que te hayan gustado las entradas. Ahora que le hemos puesto fotos tiene más gracia. En breve intentaremos subir algún vídeo.


mmviatges

Noviembre 17, 2010, 23:31:57 pm #5 Ultima modificación: Noviembre 17, 2010, 23:43:59 pm por mmviatges
Mediterráneo a la izquierda, Mediterráneo a la derecha, y una carretera que atraviesa cinco kilómetros de playa. Después de detenernos en el área de servicio, fuimos hacia la barra del Trabucador, la vía que lleva hasta el punto situado más al sur del delta: la reserva natural Punta de la Banya. Aunque la mayor parte de la reserva está vetada a los visitantes, al final de la carretera se puede dejar la furgoneta para hacer un paseo de cerca de un kilómetro y llegar a un mirador con unas vistas espectaculares de las salinas de la Trinidad y un buen número de aves marinas.
Pasando por San Carlos de la Rápita y Amposta, cruzamos de nuevo hacia Deltebre para llegar a la zona del Garxal, una de las que cuenta con más servicios para el turista, entre los que hay excursiones en barco a la desembocadura del delta. Desde la urbanización Riumar, se puede acceder a la playa y empezar un paseo de unos dos kilómetros hasta uno de los miradores más elevados de la zona.
Después de dormir en la urbanización Riumar, fuimos a desayunar al restaurante Nicanor de Deltebre, que ya conocíamos del primer día en el delta. El desayuno se prolongó hasta la hora de comer, ya que su propietario, Manel, nos invitó a probar algunos de los productos de la zona, como colaboración con la grabación de Furgoaddictes: mejillones a la marinera y arroz. Si alguna vez vais a Deltebre, no os perdáis los mejillones a la marinera Nicanor, posiblemente los mejores que hemos probado.

Área de servicios
El área de Riumar cuenta con una zona con mesas y un camping, así como varios miradores. El Garxal tiene un segundo camping y un servicio de cruceros hasta la desembocadura del delta.

***
Un comiat amb bon gust de boca

Mediterrani a l'esquerra, Mediterrani a la dreta, i una carretera que travessa cinc quilòmetres de platja. Després d'aturar-nos a l'àrea de servei, vam enfilar cap a la barra del Trabucador, la via que duu a la reserva natural Punta de la Banya, el punt situat més al sud del delta. Tot i que la major part de la reserva està vetada als visitants, al final de la carretera es pot deixar la furgoneta per fer un passeig de prop d'un quilòmetre per arribar a un mirador des del qual es poden avistar les saline de la trinitat i un bon nombre d'aus marines.
Passant per Sant Carles de la Ràpita i Amposta, vam creuar de nou cap a Deltebre per arribar a la zona del Garxal, una de les que compta amb més serveis per al turista, entre els quals hi ha excursions en barca fins a la desembocadura del delta. Des de la urbanització Riumar, es pot accedir a la platja i començar un passeig d'uns dos quilòmetres fins a uns dels miradors més elevats de la zona.
Després de dormir a la urbanització Riumar, vam anar a esmorzar al restaurant Nicanor de Deltebre, que ja coneixíem del primer dia al delta. L'àpat es va allargar fins a l'hora de dinar, ja que el seu propietari, en Manel, ens van convidar a tastar alguns dels productes de la zona, com a col·laboració amb la gravació de Furgoaddictes: musclos a la marinera i arrossada. Si mai aneu a Deltebre, atureu-vos-hi i demaneu els musclos a la marinera Nicanor, possiblement els millors que hem tastat.

Àrea de serveis
L'àrea de Riumar compta amb una zona amb taules i un càmping, així com diversos miradors. El Garxal té un segon càmping, així com un servei de creuers fins a la desenvocadura del delta.








mmviatges

Noviembre 21, 2010, 21:10:11 pm #6 Ultima modificación: Noviembre 21, 2010, 21:26:45 pm por mmviatges
Ramona fue la primera persona que nos encontramos en el pueblo de Bráfim. A pesar de haber pasado los ochenta, caminaba más rápida que Marta y yo juntos y el bastón lo llevaba por prescripción médica, pero a penas le daba uso efectivo. Tampoco le faltaba dialéctica. Pocos minutos después de conocerla, ya nos explicó historias sobre la ermita de la virgen de Loreto, un furgorincón mítico para nuestros compañeros de Furgoloreto, i recomendado por el forero Martinillo. (Esta entrada de blog para vosotros!) "Tengo muchos amigos en todas partes" nos comentaba la Ramona mientras la grabábamos por las calles de la localidad tarraconense y nos recitaba la canción popular del lugar: "Tenemos a Loreto como en Nazaret. La casa, la virgen María y José ".

Cuando llegamos a la iglesia nos encontramos con Xavier, que se está preparando para recorrer el camino de Santiago en bicicleta y subió hasta el cerro en su vehículo. Dado que los furgoadictos no frecuentan el área de servicio -al menos en diario- Xavier nos hizo de guía improvisado, y nos explicó todo lo que podemos encontrar en la zona de la ermita de Loreto, así como la relación de la gente joven con este punto de encuentro más bien nocturno. Además de ofrecer un buen número de servicios, los alrededores de la ermita permiten disfrutar de unas puestas de sol espectaculares con vistas al pueblo de Bràfim.

Área de servicio
Además de haber lugar para estacionar y para dormir, los alrededores de la ermita de la virgen de Loreto, cuentan con dos zonas para comer, con parrillas para cocinar. El entorno, que está lleno de árboles, también tiene aseos, columpios para los niños, fuentes y lavadero. Además, la ermita queda iluminada durante la noche.

***

Loreto, un racó poc conegut que uneix furgoaddictes
La primera persona que vam trobar al poblet de Bràfim va ser la Ramona. Malgrat passar la vuitantena, caminava més ràpida que la Marta i jo junts i el bastó el portava per prescripció mèdica, però a proutes feines li donava ús efectiu. De dialèctica, tampoc li'n faltava. Pocs minuts després de conèixer-la, ja ens va explicar històries sobre l'ermita de la verge de Loreto, un furgoracó mític per als nostres companys de Furgoloreto, recomanat pels foreros Martinillo. (Aquesta entrada de blog va per vosaltres!) "Tinc molts amics a tot arreu" ens comentava la Ramona mentre la gravàvem pels carrers de la localitat tarragonina i ens recitava la cançó popular del lloc: "Tenim a Loreto com a Natzaret. La casa, la verge Maria i Josep".

Un cop a l'esglèsia ens vam trobar en Xavier, que s'està preparant per recórrer el camino de Santiago en bicicleta i va pujar fins al turó en el seu vehicle. Donat que els furgoaddictes no freqüenten l'àrea de servei -al menys en diari- en Xavier ens va fer de guia improvisat, i ens va explicar tot el que podem trobar a la zona de l'ermita de Loreto, així com la relació de la gent jove amb aquest punt de trobades més aviat nocturnes. A més d'oferir un bon nombre de serveis, els voltants de l'ermita permeten gaudir d'unes postes de sol espectaculars amb vistes al poble de Bràfim.

Àrea de servei
A més d'haver lloc per aparcar i per dormir, els voltants de l'ermita de la verge de Loreto, compten amb dues zones per menjar, amb graelles per poder cuinar. L'entorn, que està ple d'arbres, també compta amb lavabos, gronxadors per als infants, fonts i safareig. A més, l'ermita queda il·luminada durant la nit.











BARAKASH

Sigo el hilo, muy bueno, gracias.   ;)

mmviatges

Muchas gracias por las puntualizaciones, seguro que darán una idea más ámplia de lo que uno se puede encontrar por el Delta!!!

Nosotros fuimos en temporada baja y no tuvimos problemas, aunque llegamos ya de noche y poco después de despertarnos pasó un cochecito de la guardia civil.  Nos encontramos también con un par de pescadores, pero tampoco nos pusieron pegas.

Os animo a los que hayáis estado por las zonas del Viaje a Cataluña de punta a punta a que aportéis vuestra experiencia y conocimientos acerca de normativa / ambiente cámper, ya que en varios de los sitios que estuvimos había restricciones para autocaravanas ¿También furgonetas? No lo sé. En todo caso tuvimos la suerte de no encontrarnos con ningún problema en todo el viaje.

Salud y libertad!!!   .sombrero

Wawita

Regla nº1 : "NUNCA PREJUZGUES A NADIE POR SU EDAD,SU ACENTO, SU CORTE DE PELO O POR LA FURGO QUE LLEVE"
Presentación de Wawita III

mmviatges

Noviembre 22, 2010, 20:16:19 pm #10 Ultima modificación: Noviembre 22, 2010, 20:19:06 pm por mmviatges
En los últimos años, Margalef se ha ido popularizando entre los furgoadictos a la escalada hasta convertirse en una de las mayores referencias de Cataluña no sólo entre los escaldores del país, sino también del extranjero. Los fines de semana los aparcamientos de las áreas de servicio se llenan de furgonetas i autocaravanas, y las zonas de escalada se convierten un punto de encuentro entre los deportistas más asiduos.

Antes de ir hacia Margalef -el furgorincón que nos recomendaron Ramón, Carmen y Juan (furgo fun-fun)- hicimos noche en Siurana, otra localidad mítica entre los aficionados a la escalada. Al día siguiente, después de disfrutar de las vistas, hablar con algunos compañeros de explanada-dormitorio y visitar el pueblo nos dirigimos a nuestro destino dentro del Parque Natural del Montsant. Allí, pudimos compartir la pasión por la escalada de varios furgoadictos en tres áreas de Margalef: La Ermita de San Salvador, El Área de la Cova d'en Ximet y el Pantano.

Área de servicios:
Margalef está bien preparado para el turismo de furgonetas y autocaravanas, y algunas áreas se pueden llegar a llenar de estos vehículos durante los fines de semana de verano. El área del Pantano y la Ermita de San Salvador son las que están mejor preparadas, ya que cuentan con mesas y parrillas, así como zona de aparcamiento. El área de la Cova d'en Ximet tiene un par de mesas, pero están a pleno sol, así que no son especialmente recomendables si se trata de un día caluroso.

***

Margalef, destí predilecte per a l'aficionat a l'escalada
En els últims anys, Margalef s'ha anat popularitzant entre els furgoaddictes a l'escalada fins a convertir-se en una de les majors referències de Catalunya no només entre els escaldors del país, sinó també de l'estranger. Els caps de setmana els aparcaments de les àrees de servei s'omplen de furgonetes i d'autocaravanes, i les zones d'escalada esdevenen un punt de trobada entre els esportistes més asidus.

Abans d'enfilar cap a Margalef -el furgoracó que ens van recomanar el Ramón, la Carme i el Joan ( furgo fun-fun )- vam fer nit a Siurana, una altra localitat mítica entre els aficionats a l'escalada. L'endemà, després de gaudir de les vistes, parlar amb alguns companys d'esplanada-dormitori i visitar el poble ens vam dirigir al nostre destí dins del Parc Natural del Montsant. Allà, vam poder compartir la passió per l'escalada de diversos furgoaddictes a tres àrees de Margalef: L'Ermita de Sant Salvador, L'Area de la Cova d'en Ximet i el Pantà.

Àrea de serveis:
Margalef està ben preparat per al turisme de furgonetes i autocaravanes, i algunes àrees es poden arribar a omplir d'aquests vehicles durant els caps de setmana d'estiu. L'àrea del Pantà i l'Ermita de Sant Salvador són les que estan millor preparades, ja que compten amb taules i graelles, així com zona d'aparcament. L'àrea de la Cova d'en Ximet té un parell de taules, però estan a ple sol, així que no són especialment recomenables si es tracta d'un dia calurós.







mmviatges

Noviembre 29, 2010, 19:47:48 pm #11 Ultima modificación: Noviembre 29, 2010, 19:51:46 pm por mmviatges
Con una vista de 360 grados de las montañas de Cataluña, el Cogulló de Cantorra se sitúa como uno de los mejores miradores del país. Al menos en cuanto a la cantidad de picos que se pueden observar en un día claro. Fue uno de nuestros furgoadictos a la montaña, Ramon, quien nos recomendó que subiésemos hasta este punto, situado a unos pocos kilómetros de Castellfollit del Boix.
Lo primero que me llamó la atención al llegar fue la inmensidad de los campos y de las montañas, embellecidos por una de las primaveras más lluviosas de los últimos años. Después, Montserrat, la simbólica e inquietante Montserrat. Es uno de los puntos que se pueden ver más de cerca desde Cogulló de Cantorra, y realmente vale la pena darle un vistazo.
Aunque el día estaba un poco tapado, se podía intuir el Puigmal o el Aneto, y la Pica d'Estats, entre muchos otros. A nivel de infraestructura, aquí arriba únicamente encontramos un punto de vigilancia y una reducida explanada para detener el vehículo. No obstante, es muy recomendable llegar hasta ella para redescubrir -o confirmar- la la riqueza orográfica de Cataluña. Ah! Y si no acaba de situar alguna de las montañas, no se preocupe. Una mesa situada la plena mirador le ayudará a descubrirlas!

Área de servicios
El Cogulló de Cantorra no ofrece más servicios que una zona reducida para aparcar. El espacio es suficiente para poder aparcar un par de furgonetas. Ahora bien, si lo que se busca es un punto con más servicios, recomendamos hacer noche en algún otro punto próximo, como en el próximo furgorincón que visitaremos: la ermita de Sentfores, situada en Sant Martí de Tous.

***
Totes les muntanyes a l'abast a Cogulló de Cantorra
Amb una vista de 360º de les muntanyes de Catalunya, el Cogulló de Cantorra se situa com un dels millors miradors del país. Al menys pel que fa a la quantitat de pics que s'hi poden observar en un dia clar. Va ser un dels nostres furgoaddictes a la muntanya, l'Uriguli, qui ens va recomanar que pugéssim fins aquest punt, situat a uns pocs quilòmetres de Castellfollit del Boix.
El primer que em va cridar l'atenció en arribar-hi va ser la immensitat dels camps i de les muntanyes, enverdits per una de les primaveres amb més pluges dels últims anys. Després, Montserrat, la simbòlica i inquietant Montserrat. És un dels punts que es poden veure de més a prop des de Cogulló de Cantorra, i realment val la pena donar-hi una ullada.
Tot i que el dia estava una mica tapat, es podia intuir el Puigmal o l'Aneto, i la pica d'Estats, entre molts d'altres. A nivell d'infraestructura, aquí dalt únicament vam trobar un punt de guaita i una reduïda esplanada per aturar el vehicle. No obstant, és molt recomanable arribar-s'hi per redescobrir -o bé confirmar- la riquesa orogràfica de Catalunya. Ah! I si no acabeu de situar alguna de les muntanyes, no us preocupeu. Una taula situada l mig del mirador us ajudarà a descobrir-les!

Àrea de serveis
El Cogulló de Cantorra no ofereix més serveis que una zona reduïda per aparcar. L'espai és suficient per poder aparcar-hi un parell de furgonetes. Ara bé, si el que es busca és un punt amb més serveis, recomanem fer nit a algun altre punt proper, com ara en el proper furgoracó que vam visitar: l'ermita de Semfores, situada a Sant Martí de Tous.







chemita

Sigo el hilo, muy interesante, y detallado...
Un saludo  ;)
Pandora. Comenzar de nuevo.

pep 242

segueixo el fil. .palmas
Benvinguts!

Salut!

mmviatges

Noviembre 30, 2010, 12:20:46 pm #14 Ultima modificación: Noviembre 30, 2010, 12:24:37 pm por mmviatges
Me alegro que os motiven las crónicas y espero que el contenido de las 'áreas de servicio' os sean útiles para hacer una escapada sabiendo alguna cosita más sobre el destino.

A ver si os puedo colgar algún vídeo, para que podáis tener una idea un poco más concreta del viaje y avanzaros algunas de las imágenes del programa de televisión Furgoaddictes (Furgoadictos), que se estrenará a medianos de enero!!!

Para los que no lo hayáis visto, ahí os dejo el hilo: http://www.furgovw.org/index.php?topic=206771.0